OPŠTI USLOVI POSLOVANJA - NAČIN ISPORUKE I PLAĆANJE

Uslovi poslovanja firme Lyctum d.o.o iz Beograda su sastavljeni u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača. Cene na sajtu su izražene u evrima a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti. Za obračunski kurs je najbolje da kontaktirate sektor prodaje na 011/314-10-60. 

NAČINI PLAĆANJA

1) Plaćanje po izdatom predračunu
2) Plaćanje po preuzimanju robe od strane brze pošte ( AKS, City Express, BEX i sl. )
3) Odloženo plaćanje uz bankarsku garanciju maksimalno do 30 dana uz prethodno odobrenje direktora prodaje. 

CENE

Cene prikazane na sajtu su u evrima sa PDV-om. Cene vrede u trenutku predaje porudžbine i u slučaju plaćanja gore navedenim načinima plaćanja. Cene na predračunu i računu su izražene u dinarima. Trenutni obračunski kurs: 1 eur=120 rsd

Aluminijumski profili za ogradu se prodaju na komad
. Cena je izražena po komadu od 6 metara. Profili se prodaju isključivo na 6 metara. Cenovnik svih profila za ograde i gelendere je dostupan na "cenovniku za ograde i gelendere".

Svi cenovnici su dostupni na linku "DOWNLOAD"

NAČIN DOSTAVE

Robu koju poručite u toku dana do 14:00 časova o Vašem trošku isporučujemo preko brze pošte ili kurirskom poštom. Najviše sarađujemo sa kurirskom službom AKS EXPRESS KURIR, u slučaju da Vam isti ne odgovaraju u dogovoru sa komercijalom možete poslati instrukcije nekoj drugoj firmi za transport i da ista bude preuzeta isključivo kod nas u magacinu. Za sve proizvode ukoliko imamo na stanju dostava se ograničava do 2 dana. U slučaju da robu ne primite u naznačenom periodu potrebno je da nas kontaktirate telefonom ili putem e-maila. Dostava nije ograničena iznosom i količinom ali je ograničena dužinom profila i ona iznosi maksimalno 3 metra.  

TROŠKOVI DOSTAVE

Prodajnu cenu i troškove dostave kupac plaća službenom licu koje dostavlja robu prilikom preuzimanja. Troškove dostave kao i kupoprodajnu cenu snosi kupac. Kalkulator troškova kuriske službe AKS je dostupan online na adresi: http://www.aks-sabac.com/kalkulator.html.

PRAVO NA ODUSTAJANJA OD KUPOVINE  – VRAĆANJE ROBE

Kupac ima pravo da kupljenu proizvode vrati bez oštećenja tj. bez otvaranja pakovanja u kome su upakovani proizvodi. Osim u slučaju kada poručuje profile koji se prodaju isključivo na meru a po nalogu kupca se seku na određenu dimenziju. U slučaju povratka robe kupac snosi troškove povraćaja robe (troškovi dostave od kupca do prodavca). Proizvodi moraju biti nekorišćeni i neotvarani, u originalnoj ambalaži, poslati na adresu sa plaćenim troškovima.

Ukoliko je roba plaćena preko žiro računa kupac dostavlja broj bankovnog računa i naziv banke na koji je potrebno da se izvrši povraćaj sredstava. Prodavac vraća ukupan iznos bez troškova dostave najkasnije u roku 15 dana od primanja robe. Prodavac  nije dužan da primi robu s otkupninom ili pošiljke koje ne odgovaraju uslovima pod kojima može da se izvrši povraćaj robe. U slučaju da kupac odustane od kupovine, a novac je uplatio, dužan je da podnese zahtev za povraćaj novca. U slučaju da kupac izvrši uplatu iznosa koji je manji od iznosa na koji je glasila profaktura, smatraće se da  kupoprodaja nije zaključena sve do momenta dok ne uplati iznos u potpunosti.

POLITIKA KVALITETA

Komunikacija zaposlenih sa kupcima kao i sve svoje obaveze prema kupcima proizvoda obavljaju na profesionalan način koji će obezbediti da zahtevi i očekivanja kupaca budu uvek ispunjeni u predviđenim rokovima, kao i kad god je to moguće. 

Zaposleni u firmi Lyctum će se truditi da unaprede poslovne odnose sa svojim klijentima u cilju obezbeđenja što kvalitenijih proizvoda sa najboljim cenama.

Zaposleni u firmi Lyctum će poštovati zakonske propise i etičke principe kako bi očuvali dobar status i ugled u poslovnom okruženju.

Menadžment firme Lyctum će postaviti ciljeve koji su potrebni da zadovolje korisnike proizvoda i upravljati svim resursima na način koji ce omogućiti smanjenje troškova poslovanja kao i efikasnosti u radu.

Cilj menadžment firme Lyctum je da poboljšaju stručnost i motivisanost kadrova, polazeći da od stanovišta da su ljudi upravo najdragoceniji resurs od čijeg zadovoljstva zavisi kvalitet naših usluga.

U trenutku kada je društvena odgovornost poslovnog sektora više nego ikada u fokusu javnosti, firma Lyctum uvodi u praksu objavljivanje kratkih izveštaja o društvenoj odgovornosti, sa namerom da predstavi svoj doprinos ovom savremenom konceptu i svoj pristup poslovanju. 

Sve promene u  uslovima prodaje biće izmenjene na sajtu Lyctum.com.

NAČIN ISPORUKE I PLAĆANJE

Kako se vrši isporuka?

Isporuka se vrši putem AKS-a ili neke druge kurirske službe, na adresu koju ste naveli prilikom naručivanja. Ukoliko prilikom isporuke ne budete kod kuće, dobićete obaveštenje da Vas paket čeka kod kurira ili cete biti pozvani na Vaš kontakt telefon koji ste ostavili prilikom naručivanja. U tom slučaju Vas molimo da ga što pre preuzmete, jer će kuriri paket automatski vratiti pošiljaocu (nama) posle 4 dana stajanja u njihovom magacinu.

Rokovi za isporuku?

Najčešće se porudžbine isporučuju u roku od 1-2 radna dana po potvrdi narudžbine.

Kako se vrši gotovinsko plaćanje za fiziča lica?

Poručena roba se plaća pouzećem. Ukoliko se poručena roba plaća gotovinom to znači da ćete porudžbinu platiti kuriru prilikom preuzimanja paketa. Kupac snosi troškove transporta po važećim uslovima kurirske službe.  

Kako plaćaju pravna lica?

Pravna lica plaćaju virmanski. Putem predračuna ili odloženo uz bankarsku garanciju. Kod avansnog plaćanja robu šaljemo tek nakon proknjiženja uplate.