Uslovi poslovanja firme Lyctum d.o.o iz Beograda su sastavljeni u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača. Cene na sajtu su izražene u evrima a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti. Za obračunski kurs je najbolje da kontaktirate sektor prodaje na 011/314-10-60.

Načini plaćanja

  1. Plaćanje po izdatom predračunu.
  2. Plaćanje po preuzimanju robe od strane brze pošte (AKS, City Express, BEX i sl.).
  3. Odloženo plaćanje uz bankarsku garanciju maksimalno do 30 dana uz prethodno odobrenje direktora prodaje.

Kako se vrši gotovinsko plaćanje za fiziča lica?
Poručena roba se plaća pouzećem. Ukoliko se poručena roba plaća gotovinom to znači da ćete porudžbinu platiti kuriru prilikom preuzimanja paketa. Kupac snosi troškove transporta po važećim uslovima kurirske službe.

Kako plaćaju pravna lica?
Pravna lica plaćaju virmanski. Putem predračuna ili odloženo uz bankarsku garanciju. Kod avansnog plaćanja robu šaljemo tek nakon proknjiženja uplate.

Cena

Cene prikazane na sajtu su u evrima sa PDV-om. Cene vrede u trenutku predaje porudžbine i u slučaju plaćanja gore navedenim načinima plaćanja. Cene na predračunu i računu su izražene u dinarima.

Trenutni obračunski kurs:
1 EUR = 120 RSD

Način dostave

Robu koju poručite u toku dana do 14:00 časova o Vašem trošku isporučujemo preko brze pošte ili kurirskom poštom. Najviše sarađujemo sa kurirskom službom AKS EXPRESS KURIR, u slučaju da Vam isti ne odgovaraju u dogovoru sa komercijalom možete poslati instrukcije nekoj drugoj firmi za transport i da ista bude preuzeta isključivo kod nas u magacinu. Za sve proizvode ukoliko imamo na stanju dostava se ograničava do 2 dana. U slučaju da robu ne primite u naznačenom periodu potrebno je da nas kontaktirate telefonom ili putem e-maila. Dostava nije ograničena iznosom i količinom ali je ograničena dužinom profila i ona iznosi maksimalno 3 metra.

Kako se vrši isporuka?
Isporuka se vrši putem AKS-a ili neke druge kurirske službe, na adresu koju ste naveli prilikom naručivanja. Ukoliko prilikom isporuke ne budete kod kuće, dobićete obaveštenje da Vas paket čeka kod kurira ili cete biti pozvani na Vaš kontakt telefon koji ste ostavili prilikom naručivanja. U tom slučaju Vas molimo da ga što pre preuzmete, jer će kuriri paket automatski vratiti pošiljaocu (nama) posle 4 dana stajanja u njihovom magacinu.

Rokovi za isporuku?
Najčešće se porudžbine isporučuju u roku od 1-2 radna dana po potvrdi narudžbine.

Troškovi dostave

Prodajnu cenu i troškove dostave kupac plaća službenom licu koje dostavlja robu prilikom preuzimanja. Troškove dostave kao i kupoprodajnu cenu snosi kupac. Kalkulator troškova kuriske službe AKS je dostupan online na adresi: http://www.aks-sabac.com/kalkulator.html.

Vraćanje robePravo na odustajanja od kupovine

Kupac ima pravo da kupljenu proizvode vrati bez oštećenja tj. bez otvaranja pakovanja u kome su upakovani proizvodi. Osim u slučaju kada poručuje profile koji se prodaju isključivo na meru a po nalogu kupca se seku na određenu dimenziju. U slučaju povratka robe kupac snosi troškove povraćaja robe (troškovi dostave od kupca do prodavca). Proizvodi moraju biti nekorišćeni i neotvarani, u originalnoj ambalaži, poslati na adresu sa plaćenim troškovima. Ukoliko je roba plaćena preko žiro računa kupac dostavlja broj bankovnog računa i naziv banke na koji je potrebno da se izvrši povraćaj sredstava. Prodavac vraća ukupan iznos bez troškova dostave najkasnije u roku 15 dana od primanja robe. Prodavac nije dužan da primi robu s otkupninom ili pošiljke koje ne odgovaraju uslovima pod kojima može da se izvrši povraćaj robe. U slučaju da kupac odustane od kupovine, a novac je uplatio, dužan je da podnese zahtev za povraćaj novca. U slučaju da kupac izvrši uplatu iznosa koji je manji od iznosa na koji je glasila profaktura, smatraće se da kupoprodaja nije zaključena sve do momenta dok ne uplati iznos u potpunosti.

Politika kvaliteta

Komunikacija zaposlenih sa kupcima kao i sve svoje obaveze prema kupcima proizvoda obavljaju na profesionalan način koji će obezbediti da zahtevi i očekivanja kupaca budu uvek ispunjeni u predviđenim rokovima, kao i kad god je to moguće.

Zaposleni u firmi Lyctum će se truditi da unaprede poslovne odnose sa svojim klijentima u cilju obezbeđenja što kvalitenijih proizvoda sa najboljim cenama.

Zaposleni u firmi Lyctum će poštovati zakonske propise i etičke principe kako bi očuvali dobar status i ugled u poslovnom okruženju.

Menadžment firme Lyctum će postaviti ciljeve koji su potrebni da zadovolje korisnike proizvoda i upravljati svim resursima na način koji ce omogućiti smanjenje troškova poslovanja kao i efikasnosti u radu.

Cilj menadžment firme Lyctum je da poboljšaju stručnost i motivisanost kadrova, polazeći da od stanovišta da su ljudi upravo najdragoceniji resurs od čijeg zadovoljstva zavisi kvalitet naših usluga.

U trenutku kada je društvena odgovornost poslovnog sektora više nego ikada u fokusu javnosti, firma Lyctum uvodi u praksu objavljivanje kratkih izveštaja o društvenoj odgovornosti, sa namerom da predstavi svoj doprinos ovom savremenom konceptu i svoj pristup poslovanju.

Sve promene u uslovima prodaje biće izmenjene na sajtu Lyctum.com.

Često postavljana pitanja

1) Gde se nalaze cenovnici i sertifikati?
Cenovnici i sertifikati se nalaze pod linkom „Download

2) Da li su cenovnici koji se nalaze na stranici validni?
Da, u zaglavlju svakog cenovnika stoji datum ažuriranja cenovnika.

3) Ne mogu da pronađem određeni proizvod.
Koristite pretragu koja se nalazi u vrhu stranice tako što ćete ukucati traženi pojam i pritisnuti „Enter“ koji se nalazi na vašoj tastaturi.

4) Potrebni su mi podaci za fakturisanje.
Nalaze se pod linkom „Download„:
a) PIB potvrda u .pdf formatu
b) PEPDV obrazac u .pdf formatu
c) Obrazac za identifikaciju u .pdf formatu

5) Ne mogu da pristupim galeriji slika.
Galerija slika je dostupna na oficijalnoj „Facebook stranici

6) Ne mogu da pronađem katalog elemenata i profila za ograde.
Katalog elemenata i profila se nalazi na posebnoj stranici…

7) Interesuje me postupak montaže aluminijumskih ograda i gelendera.
Postupak „ montaže aluminijumskih ograda i gelendera“ se nalazi na oficijalnoj YouTube stranici.

8) Gde mogu da pogledam listu svih proizvoda?
Lista svih proizvoda firme Lyctum se nalazi na linku „Proizvodi„.

9) Imam reklamaciju na određeni proizvod, kome da se obratim?
Reklamaciju na određeni proizvod možete izvršiti tako što ćete…

10) Kako da dođem do Vas?
Nalazimo se u Zemunu, ulica Svetomira Đukića 24. Nedaleko od nas se nalazi stanica gradskog prevoza. Autobusi koji dolaze do nas su 81 i 81L. Više detalja možete naći na Kontakt stranici.

Uslovi korišćenja

Korišćenjem Lyctum.com portala automatski prihvatate uslove korišćenja.

Tokom korišćenja nekog od gore navedenih portala korisnici su dužni da pročitaju pravila korišćenja istih. Samim korišćenjem portala se smatra da su ih korisnici razumeli u potpunosti.

Sadržaji Lyctum.com portala su preuzeti od aktuelnih dobavljača sa kojima Lyctum d.o.o poseduje ugovor o saradnji. Informacije koje se nalaze na portalu su preuzete sa njihovih oficijalnih stranica.

Distribuiranje sadržaja čiji je vlasnik Lyctum.com je dozvoljeno samo uz prethodnu dozvolu firme Lyctum d.o.o. Dozvolu za korišćenje možete zatražiti putem „Kontakt formulara

Lyctum.com poseduje nalog na YouTube portalu: www.youtube.com/lyctum. Lyctum.com nije odgovoran za prikazivanje sadržaja nakon završetka klipa koji je obeležen pod „Related“.

Distirbuiranje YouTube sadržaja je dozvoljeno bez prethodne dozvole firme Lyctum d.o.o.

Lyctum.com se oglašava isključivo na Google AdWords reklamama.

Lyctum.com poštuje autorska prava i ukoliko kojim slučajem dođe do rušenja istih Lyctum.com će ukloniti sporne sadžaje sa portala.

Lyctum d.o.o se ne smatra odgovornim za zloupotrebu sadržaja Lyctum.com portala. Lyctum.com se ne smatra za odgovornim za štetu nastalu tokom korišćenja portala.

Lyctum.com obezbeđuje informacije koje su potrebne korisnicima za lakšu upotrebu proizvoda firme Lyctum d.o.o.

Galerija slika Lyctum.com portala se nalazi na oficijalnoj Facebook stranici. Lyctum.com ne odgovara za sadržaje koji se nalaze izvan oficijalne Facebook stranice firme Lyctum d.o.o.

Korišćenje slika sa Facebook portala je dozvoljeno uz prethodno obaveštenje firme Lyctum d.o.o.

Lyctum.com sadrži linkove ka spoljnim stranicama i ne odgovara za njihov sadržaj.

Cenovnici i reklamni materijali koji se nalaze na Lyctum.com portalu su podložni promenama i to bez prethodnog obaveštavanja korisnika.

Lyctum.com portal obaveštava o novitetima svoje korisnike putem e-mail, Twitter, Facebook i SMS marketinga.

Lyctum.com putem Google Analytics-a prati posećenost stranica i iste podatke koristi za pospešivanje portala.

Lyctum.com je slobodan da modifikuje i promeni uslove korišćenja u saglasnosti sa promenom politike firme Lyctum d.o.o.

Lyctum.com nije u obavezi da prilikom promene uslova korišćenja obavesti korisnike.

Korišćenjem Lyctum.com portala automatski prihvatate sva pravila korišćenja i saglasni ste da sadržaje Lyctum.com portala nećete koristiti u nezakonite svrhe.