Uslovi poslovanja firme Lyctum d.o.o iz Beograda su sastavljeni u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača. Cene na sajtu su izražene u evrima a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti. Za obračunski kurs je najbolje da kontaktirate sektor prodaje na 011/314-10-60.

Načini plaćanja

  1. Plaćanje po izdatom predračunu.
  2. Plaćanje po preuzimanju robe od strane brze pošte (AKS, City Express, BEX i sl.).
  3. Odloženo plaćanje uz bankarsku garanciju maksimalno do 30 dana uz prethodno odobrenje direktora prodaje.

Kako se vrši gotovinsko plaćanje za fiziča lica?
Poručena roba se plaća pouzećem. Ukoliko se poručena roba plaća gotovinom to znači da ćete porudžbinu platiti kuriru prilikom preuzimanja paketa. Kupac snosi troškove transporta po važećim uslovima kurirske službe.

Kako plaćaju pravna lica?
Pravna lica plaćaju virmanski. Putem predračuna ili odloženo uz bankarsku garanciju. Kod avansnog plaćanja robu šaljemo tek nakon proknjiženja uplate.

Cena

Cene prikazane na sajtu su u evrima sa PDV-om. Cene vrede u trenutku predaje porudžbine i u slučaju plaćanja gore navedenim načinima plaćanja. Cene na predračunu i računu su izražene u dinarima.

Trenutni obračunski kurs:
1 EUR = 118 RSD

Način dostave

Robu koju poručite u toku dana do 14:00 časova isporučujemo preko brze pošte ili kurirskom poštom. Za sve proizvode ukoliko imamo na stanju dostava se ograničava do 2 radna dana. U slučaju da robu ne primite u naznačenom periodu potrebno je da nas kontaktirate telefonom ili putem e-maila. Dostava nije ograničena iznosom i količinom ali je ograničena dužinom profila i ona iznosi maksimalno 3 metra.

Kako se vrši isporuka?
Isporuka se vrši putem AKS-a ili neke druge kurirske službe, na adresu koju ste naveli prilikom naručivanja. Ukoliko prilikom isporuke ne budete kod kuće, dobićete obaveštenje da Vas paket čeka kod kurira ili ćete biti pozvani na Vaš kontakt telefon koji ste ostavili prilikom naručivanja. U tom slučaju Vas molimo da ga što pre preuzmete, jer će kuriri paket automatski vratiti pošiljaocu (nama) posle 4 dana stajanja u njihovom magacinu.

Rokovi za isporuku?
Najčešće se porudžbine isporučuju u roku od 1-2 radna dana po potvrdi narudžbine.

Pakete koji se šalju brzom poštom AKS obavezno proveriti pre preuzimanja. Ukoliko primetite oštećenja kurir je u obavezi da napiše Zapisnik o oštećenju pošiljke, a kupac je u obavezi da isti pročita i potpiše ukoliko je saglasan. Zapisnik nije moguće uraditi nakon odlaska kurira, pa samim tim neće biti uvažena reklamacija.

Troškovi dostave

Sarađujemo sa kurirskom službom AKS EXPRESS KURIR. Poštarina se naplaćuje kroz predračun po ceni od 360 din. za sve pakete do 20 kg. Svaki naredni kilogram preko 20 kg naplaćuje se 24 din. Cene su sa uračunatim PDV-om.

U dogovoru sa komercijalom isporuka se može organizovati preko kurirske službe po vašem izboru. U ovom slučaju kupac organizuje i snosi sve troškove isporuke, a kurirska služba robu preuzima isključivo kod nas u magacinu.

Vraćanje robePravo na odustajanja od kupovine

Kupac ima pravo da kupljenu proizvode vrati bez oštećenja tj. bez otvaranja pakovanja u kome su upakovani proizvodi. Osim u slučaju kada poručuje profile koji se prodaju isključivo na meru a po nalogu kupca se seku na određenu dimenziju. U slučaju povratka robe kupac snosi troškove povraćaja robe (troškovi dostave od kupca do prodavca). Proizvodi moraju biti nekorišćeni i neotvarani, u originalnoj ambalaži, poslati na adresu sa plaćenim troškovima. Ukoliko je roba plaćena preko žiro računa kupac dostavlja broj bankovnog računa i naziv banke na koji je potrebno da se izvrši povraćaj sredstava. Prodavac vraća ukupan iznos bez troškova dostave najkasnije u roku 15 dana od primanja robe. Prodavac nije dužan da primi robu s otkupninom ili pošiljke koje ne odgovaraju uslovima pod kojima može da se izvrši povraćaj robe. U slučaju da kupac odustane od kupovine, a novac je uplatio, dužan je da podnese zahtev za povraćaj novca. U slučaju da kupac izvrši uplatu iznosa koji je manji od iznosa na koji je glasila profaktura, smatraće se da kupoprodaja nije zaključena sve do momenta dok ne uplati iznos u potpunosti.

Politika kvaliteta

Komunikacija zaposlenih sa kupcima kao i sve svoje obaveze prema kupcima proizvoda obavljaju na profesionalan način koji će obezbediti da zahtevi i očekivanja kupaca budu uvek ispunjeni u predviđenim rokovima, kao i kad god je to moguće.

Zaposleni u firmi Lyctum će se truditi da unaprede poslovne odnose sa svojim klijentima u cilju obezbeđenja što kvalitenijih proizvoda sa najboljim cenama.

Zaposleni u firmi Lyctum će poštovati zakonske propise i etičke principe kako bi očuvali dobar status i ugled u poslovnom okruženju.

Menadžment firme Lyctum će postaviti ciljeve koji su potrebni da zadovolje korisnike proizvoda i upravljati svim resursima na način koji ce omogućiti smanjenje troškova poslovanja kao i efikasnosti u radu.

Cilj menadžment firme Lyctum je da poboljšaju stručnost i motivisanost kadrova, polazeći da od stanovišta da su ljudi upravo najdragoceniji resurs od čijeg zadovoljstva zavisi kvalitet naših usluga.

U trenutku kada je društvena odgovornost poslovnog sektora više nego ikada u fokusu javnosti, firma Lyctum uvodi u praksu objavljivanje kratkih izveštaja o društvenoj odgovornosti, sa namerom da predstavi svoj doprinos ovom savremenom konceptu i svoj pristup poslovanju.

Sve promene u uslovima prodaje biće izmenjene na sajtu Lyctum.com.

Često postavljana pitanja

1) Gde se nalaze cenovnici i sertifikati?
Cenovnici i sertifikati se nalaze pod linkom „Download

2) Da li su cenovnici koji se nalaze na stranici validni?
Da, u zaglavlju svakog cenovnika stoji datum ažuriranja cenovnika.

3) Ne mogu da pronađem određeni proizvod.
Koristite pretragu koja se nalazi u vrhu stranice tako što ćete ukucati traženi pojam i pritisnuti „Enter“ koji se nalazi na vašoj tastaturi.

4) Potrebni su mi podaci za fakturisanje.
Nalaze se pod linkom „Download„:
a) PIB potvrda u .pdf formatu
b) PEPDV obrazac u .pdf formatu
c) Obrazac za identifikaciju u .pdf formatu

5) Ne mogu da pristupim galeriji slika.
Galerija slika je dostupna na oficijalnoj „Facebook stranici

6) Ne mogu da pronađem katalog elemenata i profila za ograde.
Katalog elemenata i profila se nalazi na posebnoj stranici…

7) Interesuje me postupak montaže aluminijumskih ograda i gelendera.
Postupak „ montaže aluminijumskih ograda i gelendera“ se nalazi na oficijalnoj YouTube stranici.

8) Gde mogu da pogledam listu svih proizvoda?
Lista svih proizvoda firme Lyctum se nalazi na linku „Proizvodi„.

9) Imam reklamaciju na određeni proizvod, kome da se obratim?
Reklamaciju na određeni proizvod možete izvršiti tako što ćete…

10) Kako da dođem do Vas?
Nalazimo se u Zemunu, ulica Svetomira Đukića 24. Nedaleko od nas se nalazi stanica gradskog prevoza. Autobusi koji dolaze do nas su 81 i 81L. Više detalja možete naći na Kontakt stranici.

Uslovi korišćenja
Pravila o privatnosti