Poslednji put ažurirano 29.03.2022.

Aluminijumske ograde i gelenderi su proizvodi koji do skoro nisu bili dovoljno zastupljeni na tržištu Srbije, bar ne u onoj meri u kojoj to svakako zaslužuju. Lyctum u svojoj ponudi ima preko 100 različitih modela aluminijumskih ograda što nas zasigurno čini liderom na tržištu.

Budući da je prvenstveni razlog nedovoljna informisanost tržišta o ovim proizvodima, mi smo tu da Vam predstavimo sve prednosti u odnosu na slične proizvode iz ove kategorije izrađene od srodnih materijala, tj. metala. Aluminijumske ograde zaštićene su eloksažom ili plastifikacijom što im omogućava dug vek trajanja. U odnosu na čeličnu ogradu ne menjaju svojstvo i ne rđaju.

U odnosu na druge sisteme koji prezentuju do 10 modela, Lyctum sistemi aluminijumskih ograda vam pružaju izbor preko 200 različitih sistema. Vaše je samo da izaberete. Sam pristup nas izdvaja od drugih po lageru materijala, tehničkoj pripremi i usluzi.

Aluminijumske ograde sa staklenim ispunama
Aluminijumske ograde sa staklenim ispunama
Aluminijumske ograde sa staklenim ispunama
Aluminijumske ograde sa staklenim ispunama

Lyctum već 11 godina postavlja standarde u domenu aluminijumskih i staklenih ograda. Veliki broj reprezentativnih objekata govori o poverenju koje su druge firme ukazale firmi Lyctum pri izboru ograda za njihove objekte. Naše ljubazno osoblje vam je na raspolaganju za sve nedoumice kao i prednosti i mane u odnosu na slične materijale iz ove oblasti.

Ograde se veoma lako kombinuju sa aluminijumskim profilima kao i sa staklenim ispunama. Isto tako je moguće koristi ispune od aluminijumskog perforiranog lima i Compact HPL ploča koje možete dobaviti u firmi Lamex. Aluminijumske ograde su predviđene za staklo ispunu od 6, 8, 10 i 12 mm. Tip i vrsta samog stakla (kaljeno/laminirano) zavise od vrste nosača kao i od načina ugradnje.

Staklene ograde Lyctum u objektu West65 u Beogradu. Više informacija o projektu na portalu www.staklene-ograde.com

Ukoliko su Vam potrebne staklene ograde koje mogu da prime staklo od 16 mm i 20 mm pogledajte link staklene ograde ili naš stručni portal www.staklene-ograde.com gde ćete naći sve detalje koji su Vam potrebni prilikom projektovanja i ugradnje istih.

Lyctum sistemi aluminijumskih ograda i gelendera pružaju vam sve estetske i kvalitativne odlike luksuza. Neuporedivo su povoljnije od prohromskih ograda, ali u isto vreme vam omogućavaju veći izbor različitih modela. Boje dostupne sa lagera su eloksaža i to varijantama visoki sjaj, inox, crna i zlatna kao i dekori drveta hrast, orah, mahagoni i slično.

Navedene varijante se mogu kombinovati, a sa velikim brojem elemenata i profila moguće je napraviti preko 200 različitih modela ograda. Prema našim uputstvima, ograde za terase, balkonske ograde, unutrašnji i spoljašnji gelenderi, parapeti i slično se mogu postaviti po sistemu ugradi sam od aluminijumskih profila i elemenata i sve to po jako pristupačnoj ceni.

Sve cene aluminijumskih profila i elemenata od kojih možete sklopiti Vaše ograde redovno se ažuriraju. Cenovnik je dostupan klikom na link iznad. Profili su dužine 6 metara i prodaju se komadno u celosti. Sve cene su sa uračunatim PDV-om.

Naši profili i elementi su eloksirani (12 mikrona) i plastificirani (60 mikrona) u varijantama:

  • Aluminijumska ograda u srebrnoj boji tj. visoki sjaj
  • Aluminijumska ograda u inox boji tj tamno siva boja
  • Aluminijumska ograda u mat eloks varijanti, prirodna boja eloksiranog aluminijuma
  • Aluminijumska ograda u zlatnoj boji u varijanti visoki sjaj koja se idealno uklapa u luksuzne enterijere
  • Aluminijumske ograde u dekoru drveta u varijantama beli hrast, zlatni hrast, tamni orah i mahagoni (efekat drvenih ograda)
  • Aluminijumska ograda u crnoj boji (kombinuje se sa zlatnim i srebrnim elementima)

Sve varijante aluminijumskih ograda i gelendera su uvek dostupne na lageru u našem prodajnom prostoru. U našem izložbenom prostoru možete videti i interesantne kombinacije aluminijuma i drveta, a možete nas posetiti i na našoj Facebook stranici.

Garancija na eloksirane profile je podeljena u tri kategorije u zavisnosti od mesta ugradnje:

  • 5 godina garancije na eloksažu ako je ograda u blizini mora ali ne bliže od 200 m,
  • 10 godina garancije na eloksažu za umereno kontinentalnu klimu,
  • 15 godina garancije na eloksažu za ograde koje se nalaze u unutrašnjosti objekta.

Firma Lyctum iz Beograda kao njihov ovlašćeni distributer svoje dugogodišnje uspešno poslovanje opravdava ponuđenim kvalitetom i cenama. Aluminijumske ograde i gelendere odlikuje dobra cena, dug vek trajanja, lakoća održavanja i nerđajuće svojstvo.

#Lyctum sistemi aluminijumskih ograda i gelendera. Više informacija na www.lyctum.com i na brojeve telefona: 011/314-10-60 i 065/868-72-88

Uz pomoć mašina za savijanje veoma lako se mogu napraviti aluminijumski balkoni lučnog oblika. Takođe postoji mogućnost postavljanja aluminijumskog rukohvata na zid.

Potrebna Vam je ugradnja aluminijumskih ograda i gelendera?! Firma Lyctum Vam preporučuje firmu A.M.R iz Beograda koja je ujedno i naš oficijalni partner za ugradnju istih.

Više informacija o firmi A.M.R možete naći na: https://www.facebook.com/alu.ograde

Aluminijumska staklena ograda Elegant SL14

Ukoliko se dvoumite između aluminijumske i staklene ograde, mi imamo predlog koji će vam se sigurno dopasti. Model SL14 bez vidljivih vezivnih elemenata, ravnih ivica aluminijumskih nosača gde staklo kao materijal dominira. Rukohvat visine od samo 30 mm, sa gornje strane prekriva i dodatno štiti staklena polja i povezuje vertikalne stubove. Takav sistem vezivanja dodatno učvršćuje aluminijumsku staklenu ogradu. Staklena polja se sa donje strane oslanjaju na posebno dizajniran aluminijumski nosač koji je podignu od gotovog poda kako bi se obezbedio neometan prolaz vode ispod ograde.

Aluminijumska staklena ograda Elegant SL15
Aluminijumska staklena ograda Elegant SL15
Aluminijumska staklena ograda Elegant SL15
Aluminijumska staklena ograda Elegant SL15

Neizostavni deo sistema su aluminijumski vertikalni stubovi širine svega 25 mm. Staklena polja sa spoljne strane dodatno prekrivaju aluminijumske stubove, koja formiraju fugnu širine 5 do 10 mm. Izmeštanjem staklenih polja van ose ograde, vizuelno smo sakrili aluminijumske vertikalne nosače sa spoljne strane kao i elemente koji povezuju rukohvat i stubove. Obzirom da se staklena polja nalaze sa spoljne strane naše ograde, omogućava nam neometan pristup kolenima bez kontakta sa staklom. Model ograda SL14 i SL15 predstavljaju spoj funkcionalnosti i estetike. Pogledajte postupak montaže.

Pogledajte kako smo montirali aluminijumsku ogradu model SL14. Više informacija o sistemu SL14 možete pronaći na našoj stranici za staklene i aluminijumske staklene ograde na https://staklene-ograde.com/proizvodi/aluminijumske-staklene-ograde/sl14/

Ukoliko imate problem sa prostorom za veš na terasi, aluminijumski sušači za veš su idealno rešenje za Vašu francusku ili balkonsku aluminijumsku ogradu. Jednostavnog dizajna i lepog izgleda, sušači za veš se vrlo brzo montiraju. Sve što trebate da uradite je da odredite rastojanje između dva profila, iste pritegnete inbus ključem, zatim fiksirate nosače trake za veš, provučete traku kroz njih i to je sve. Set sadrži dva noseća profila, traku za veš i pakovanje štipaljki.

Burc sušači za veš

Držači su namenjeni isključivo za cevasti rukohvat Ø50. Setovi su dostupni samo u varijanti visokog sjaja i bronze a cena seta iznosi 28.80€ u dinarskoj protivvrednosti.

Cenovnik elemenata i profila
Cenovnik elemenata i profila za štampu
Flajer aluminijumskih ograda
Brošura aluminijumskih ograda i gelendera
Tehnički crteži ograda i gelendera
Tehničke karakteristike
Tehnički katalog profila

Za preuzimanjeSertifikati

Asistal sertifikati
BTS sertifikati

Aluminijumske ogradeGalerija slika

Dostupni u LyctumuPovezani proizvodi