Poslednji put ažurirano 05.03.2024.

Maco Multi Matic okov spada u vrhnunske okove za prozore. Trenutno, to je najšira platforma okova, koja pored svog novog dizajna i jednostavnosti ugradnje, takođe donosi i niz drugih prednosti za korisnike, a među najvažnijima je fleksibilnost upotrebe delova, prilagođavanje okova specifičnim potrebama svakog korisnika i smanjenje broja artikala potrebnih na skladištu.

Maco MM i MMKS se vrlo jednostavno, čak i nakon ugradnje prozora, iz svoje bazne verzije mogu pretvoriti u opciju sa više sigurnosnih tačaka. Posebna argumentacija kod krajnjeg kupca je serijski ugrađen podizač krila, tj. blokator ručke, koji u svakodnevnoj upotrebi garantuje optimalno zatvaranje prozora, a samim tim smanjenje reklamacija i dugotrajnost okova. Posebnu pažnju Maco je posvetio samom pocinčavanju i površinskoj zaštiti okova. Nova cinčara proizvođača Maco garantuje jednaku površinsku boju svih delova okova i sprečava nastajanje tzv. efekta duginih boja koji se može primetiti kao odsjaj kod lošije pocinkovanih metalnih elemenata. Vrlo je bitno krajnjem korisniku da okov vizuelno prikazuje ono što i nudi, a to je dugotrajnost, komfor i činjenica da poseduje vrhunski „high-end“ okov.

MM – Multi Matic: okov sa svim i.S. sigurnosnim zatvaračima (podesiva rolnica) i kipanjem vodoravno.

MMKS Multi Matic Kippschwinge: okov sa običnim ovalnim zatvaračima (podesivi) i kipanjem sa strane uz pomoć kip-upadnice

Karakteristike:

 • Mogućnost kombinovanja kompatibilnih MM i MMKS delova koji omogućavaju kombinaciju prilagođenu potrebama svakog kupca.
 • Mogućnost kombinovanja običnih i i.S. sigurnosnih zatvarača za povećanu sigurnost prozora.
 • Spajanje elemenata bez spojne pločice intergrisano u novi moderni dizajn.
 • Jednostavna mogućnost produžavanja delova.
 • Još efikasniji i lakše podešavajući podizač.
 • Nosivost okova od 100 do 180 kg.

Posebne pogodnosti za proizvođače stolarije:

 • MM i MMKS je moguće instalirati ručno uz pomoć pneumatske štance, kao i potpuno automatski na automatskim stolovima za okivanje.
 • Integrisani podizači krila na pogonskim mehanizmima, koji ujedno imaju i funkciju sprečavanja pogrešnog rukovanja ručke, tj. blokadu ručke. Takođe, ovaj element pruža dodatne mogućnosti podešavanja krila.
 • Hod zatvarača je 19 mm što omogućava vrlo dobro zaključavanje, čak i onda kada upadnice nisu optimalno postavljene.
 • Sigurnosne upadnice su izrađene od zamak čelika i ispunjavaju norme klase 3 prilikom testiranja.
 • Škare se isporučuju u jednom delu i mogu se koristiti kao leve i desne. Time se smanjuje broj artikala za naručivanje i skladištenje.
 • Sve škare na sebi imaju integrisanu blokadu zatvaranja iz kip-pozicije koje se može desiti prilikom jačeg vetra ili kod težih krila.
 • Dodatni komfor prilikom okretanja ručke obezbeđuje i serijski montirana kajla na vodoravnim kip-zatvaračima koja ne dozvoljava padanje krila i struganje zatvarača o upadnicu.
Maco A-TS samozaključavajuća brava

Jednostavno zatvaranje
Automatsko zaključvanje

Samozaključavajuća bravaA-TS

Jedinstvena automatska brava kod koje i centralni zasun automatski izlazi te zaključava – bez okretanja ključa

Dostupno po porudžbini.

Maco A-TS samozaključavajuća brava
Maco A-TS-automatska brava

Sigurno bez ključaA-TS Automatska brava

Napravite vrata sa samozaključavajućom automatskom bravom A-TS. Zabravljuje se automatski prilikom privlačenja krila u štok – bez ključa i uz zabravljivanje i centralne rigle. Sigurnost zaključavanja u tri tačke, savršeno dihtovanje, energetski efikasno. I u izvedbi sa motorom, mogućnost otvaranja vrata putem aplikacije ili otiska prsta.

Dostupno po porudžbini.

Maco A-TS-automatska brava

Pametna površina koja se
sama obnavlja i podmazuje

Silverlook-evoMACO

Svi okovi su od sada standardno i bez doplate opremljeni Silverlook-Evo završnom obradom i svojom strukturom (1) površina je još otpornija na koroziju, a klizni delovi okova imaju još lakši hod. Dogodi li se npr. oštećenje površine prilikom ugradnje okova (2), nano kapsule svojim sadržanim supstancama popunjavaju oštećeni deo površine i iznova osiguravaju zaštitu od korozije (3).

Jedinstvena u svetu

 • Otpornost na koroziju: 600 h, i daleko iznad najviše klase 5 prema EN 1670
 • Samoobnavljajuća i samopodmazujuća pomoću tehnologije sa nano kapsulama
 • Visok komfor rukovanja zahvaljujući poboljšanim svojstvima klizanja
 • Povećana dugotrajnost kroz optimalno usklađene slojeve
 • Čistoća: smanjena potreba za podmazivanjem kliznih delova okova
Maco Silverlook-Evo

Za više informacija o Maco okovu i ceni možete kontaktirati Nikolu Nikolića na broj 065/668-72-00 ili putem e-maila nikola.nikolic@lyctum.com.

 Uporedni cenovnik okova za PVC
Brošura Maco okova
Brošura Maco vrata
Brošura Maco otklopno-nagibno-klizni sistem
Katalog Maco Multi Matic
Tehnički katalog Maco Multi Matic
Katalog Maco kliznih sistema
Tehnički katalog Maco otklopno-nagibno-klizni sistem
Katalog Maco brave za vrata
Sertifikati Maco
Maco 10 godina garancije

Dostupni u LyctumuPovezani proizvodi